Gyerekek számára

lovas gyerekpszichoterápia a gyerekek alapvető természet-szeretetét, a lóval és terapeutával való kapcsolat gyógyító erejét használja fel. E pszichoterápiás eljárás segítségével a gyerekkori lelki problémák tünetei (ún. funkciózavarai) eredményesen kezelhetők, melyek a következők:

  • 3 éves kor alatt: evés-,  alvás zavarai, beszédlemaradás;
  • óvodás kortól bővül a funkciózavar (hiszen ebben a korban képessé kell válni a szülőktől való távolmaradásra): agressziószabályozás, beszédzavar (dadogás, mutizmus), figyelemzavar (pszichés eredetű nyugtalanság), kiválasztással kapcsolatos problémák (széklet, éjszakai bepisilés);
  • iskoláskorban megjelennek a teljesítménnyel, intézményes teljesítményelvárással kapcsolatos gondok: hasfájás, fejfájás, teljesítményszorongás, beilleszkedési nehézség. 

A lovasterápia a mozgásterápiához hasonlóan stimuláló hatással van az idegrendszerre - ez az a többlet, melyet a szobai terápián túl nyújtani tud -, ezáltal (s a terapeutával, lóval való kapcsolat által) van jótékony hatással, számos, az idegrendszer problémájára visszavezethető tünetre, mint pl. az agressziószabályozásra, a hiperaktivitásra, figyelemzavarra, motoros diszfáziára, autisztikus problémákra. Emellett a gyermekek alkalmazkodóképessége is javul, mely gazdagítja érzelmi életüket.