Lady, a terápiás ló

Lady Lady elsősorban nagyobb gyerekeket és felnőtteket visz a hátán. Nagyon okos, és nyugodt ló, aki "karakán" személyiségével, és a kancákra (lány lovakra) jellemző érzékenységével sok olyan visszajelzést ad lovasának, mely annak önismeretében kamatoztatható.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szamba, a terápiás póni

Szamba

 Szamba egy fiatal (2009-ben született) paci, aki az egész világot bizalommal és nagy kíváncsisággal közelíti meg. E fajtáját tekintve welsh póni fehér alapon barna pöttyökkel ékeskedik, és lány ló (vagyis kanca). Több éve dolgozik terápiás lóként, azonban lovardánkban csak 2013 tavasza óta tartózkodik, mivel Ginát, korábbi terápiás póninkat lábproblémái miatt nagy-nagy bánatunkra nyugdíjaznunk kellett. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidi, a terapeuta

E fiatal terápiás irányzat igen sok kihívást rejt magában, de minden egyes nehéz helyzetet, akadályt kárpótol a természetben, az állatokkal és az emberekkel való foglalkozás számomra örömteli volta. 

Hogy miért lettem lovas pszichoterapeuta? 

Réges-régen, gimnazista koromban volt egy lovam, Vízöntő, akivel olyan mély és bensőséges kapcsolatom alakult ki, hogy szerencsém volt megtapasztalni azt az őszinte, feltétel nélküli szeretetet, amit egy ló adni képes. Ez nem mindennapi élmény, hiszen a lovak nem adják könnyen a bizalmukat. Vízöntő eladása után pár évvel később, amikor tudomást szereztem arról, hogy a pszichológia és a lovak gyógyító ereje egyesíthető egy módszerben, jelentkeztem a Fóti Lovasterápiás Központ képzésére, melyet 2010-ben fejeztem be (lovasvizsgám letétele azonban még hátra van). 

Lévén, hogy e módszer igen-igen fiatal, s szakmai irányultságtól, lovarda kínálta lehetőségektől függően más és más, munkámat, s módszeremet szupervízió segítségével próbáltam és próbálom ma is kialakítani, tökéletesíteni.